Moczenie nocne u dziecka
- esti
Moczenie nocne u dziecka
- esti
Re: Moczenie nocne u dziecka
- leonora.heaney
Post autor: leonora.heaney »
- dramek
Post autor: Sabina »
Post autor: KingaZ »
Post autor: Iśka »
Post autor: Śabina »
Tak, oczywiście! W pierwszej kolejności była teleporada i samą kwestię alarmu wybudzeniowego też zdążyłam już z nim omówić. Będziemy sprawdzać czy u nas pomożeesti pisze: ↑28 wrz 2020, 9:36 Sabina, czy konsultowałaś przypadek Twojego dziecka z lekarzem? Alarm to dobre rozwiązanie, jednak nie zawsze wystarcza.

Post autor: Żaneta »
Ja kupowałam alarm wybudzeniowy przez internet, ale możesz poszukać też w sklepach medycznych. To takie urządzenie, które ma umożliwić dziecku załatwienie potrzeby w toalecie. Końcówka znajduje się w bieliźnie i przy pierwszym kontakcie z wilgocią, budzi dziecko, żeby mogło dokończyć w wc. Uczy nawyków.Iśka pisze: ↑29 wrz 2020, 13:23 A gdzie można kupić taki alarm wybudzeniowy, bo pierwszy raz o czymś takim słyszę?
Post autor: Mońka »
To super, czyli jednak zdecydowałaś się na wypróbowanie tej metodyŚabina pisze: ↑29 wrz 2020, 21:14Tak, oczywiście! W pierwszej kolejności była teleporada i samą kwestię alarmu wybudzeniowego też zdążyłam już z nim omówić. Będziemy sprawdzać czy u nas pomożeesti pisze: ↑28 wrz 2020, 9:36 Sabina, czy konsultowałaś przypadek Twojego dziecka z lekarzem? Alarm to dobre rozwiązanie, jednak nie zawsze wystarcza.![]()

Post autor: Ośka »
- esti
W aptece, sklepie medycznym, w internecie. Jest bez recepty, ale polecam konsultacje z lekarzem, jeśli jeszcze nie byłaś.Iśka pisze: ↑29 wrz 2020, 13:23 A gdzie można kupić taki alarm wybudzeniowy, bo pierwszy raz o czymś takim słyszę?
Post autor: Rośka »
Post autor: Iśna »
Post autor: łokssa »
Post autor: Dańka »
I jak poszło? Na pewno bardziej niekomfortową sytuacją dla dziecka będzie moczenie łóżka, a alarm, jeśli jest dobrze założony, nie powoduje żadnego dyskomfortu i dziecko dosyć szybko się przyzwyczaja do tego.Rośka pisze: ↑29 paź 2020, 19:31 Wiecie co, przyznaję, że mnie trochę załamuje już ta sytuacja z moczeniem mojego syna. Zamówiłam ten alarm wybudzeniowy, ale stresuję się, że to nie będzie zbyt komfortowe dla dziecka, jakie macie z tym odczucia?
Post autor: Dańka »

Bardzo dobrze, nie sądziłam, że tak szybko załapie mechanizm, ściągnęliśmy z https://suchyporanek.pl/ksiazka/ audiobook do słuchania, bardzo sie dziecku spodobałaDańka pisze: ↑30 gru 2020, 15:42 Rośka i jak Twoje dziecko zareagowało na alarm wybudzeniowy, bo pamiętam, że tego się bardzo bałaś. To super, że są postępy, informuj nas jak idzie![]()
Post autor: Lośka »
Bardzo dobrze, nie sądziłam, że tak szybko załapie mechanizm, ściągnęliśmy z https://suchyporanek.pl/ksiazka/ audiobook do słuchania, bardzo sie dziecku spodobała
[/quote]
A o czym jest ten audiobook? To jest dla starszych czy młodszych dzieci? Super, że robicie postępy z alarmem, wytrwałości

Bardzo dobrze, nie sądziłam, że tak szybko załapie mechanizm, ściągnęliśmy z https://suchyporanek.pl/ksiazka/ audiobook do słuchania, bardzo sie dziecku spodobałaLośka pisze: ↑28 lut 2021, 17:06
[/quote]
A o czym jest ten audiobook? To jest dla starszych czy młodszych dzieci? Super, że robicie postępy z alarmem, wytrwałości

[/quote]
historyjka o chłopcu, myślę, że i dla młodszych i dla starszych się nada, na pewno to będzie tez fajna baza do rozmów z dzieckiem