Najlepszy dom dla seniorów

Masz ciekawe informacje i polecenia, którymi chcesz się podzielić? Kiedy nie wiesz, gdzie dodać post, zajrzyj do tej kategorii.
Awatar użytkownika
Tybita76

Najlepszy dom dla seniorów

Post autor: Tybita76 »

Zdecydowalibyście się oddać bliskiego członka rodziny do domu opieki? Są sytuacje, kiedy nie jesteśmy w stanie zadbać o kogoś na tyle, w jakim stopniu wymaga jego choroba. Ja postawiłabym na niepubliczny dom opieki, bo takim placówkom zdecydowanie bardziej ufam. Jakie wy macie stanowisko?
Oleńka

Re: Najlepszy dom dla seniorów

Post autor: Oleńka »

Tybita76 pisze: ↑15 sie 2021, 9:50 Zdecydowalibyście się oddać bliskiego członka rodziny do domu opieki? Są sytuacje, kiedy nie jesteśmy w stanie zadbać o kogoś na tyle, w jakim stopniu wymaga jego choroba. Ja postawiłabym na niepubliczny dom opieki, bo takim placówkom zdecydowanie bardziej ufam. Jakie wy macie stanowisko?
Sama jakiś czas temu stałam przed taką decyzją i ostatecznie zdecydowaliśmy się na Klinikę Seniora w Poznaniu. Wybór padł na tą placówkę, ponieważ dodatkowo oferują transport medyczny https://klinikaseniora.pl/transport-medyczny/, co było dla nas bardzo istotne.
izka

Post autor: izka »

najwazniejsze, ze tych osrodkow jest tak, duzo, ze kazdy senior, bez wgzledu na miasto czy wojewodztwo w akim mieszka na pewno znajdzie dla siebie cos odpowiedniego. dobrze, ze takie placowki prosperuja i pomgaja rodzinom zapewnic calodobowa opieke
alija

Post autor: alija »

pewnie, że dobrze, że tych ośrodków jest tak wiele. Ale myślę, ze warto zdawać sobie sprawę z tego, że to nie jedyne rozwiązanie jeśli zależy nam na zapewnieniu dobrej opieki dla bliskiej nam osoby,. są też firmy takie jak Symeon, które zatrudniają doświadczonych opiekunów. Wymiar takiej opieki można dopasować do indywidualnych potrzeb,. w grę wchodzi zarówno kilka godzin dziennie jak i cała doba.
ODPOWIEDZ